Wien

Wien er en fantastisk by der du finner all slags underholdning i svingete smug og på voksende torg og boulevarder. Wien er en by fylt av kulinariske delikatesser og et stort utvalg i fornøyelser i form av teater, kunst og musikk. Det er også en av Europas mest interessante byer å vandre rundt i.

Gjennom århundrene har Wien vært en by som har lokket til seg noen av verdens fremste kunstnere på forskjellige områder. Når du går gjennom Wien, møtes du derfor stadig av kunst. På t-banen smykkes vegger av interessant og iblant historisk kunst. Museene er blant de fremste i verden, og velger du å lytte til noen av de mange konsertene eller operaene som framføres året rundt i Wien, får du oppleve at verkene til noen av historiens mest kjente komponister. Wien arrangerer også interessante musikkfestivaler året rundt, ofte med fokus på klassisk musikk.

Det østerrikske kjøkken har lånt mye fra det slaviske kjøkken, og da spesielt i Wien som ligger et steinkast fra land som Slovakia, Tsjekkia og Ungarn. Wien har et enormt utvalg for den som vil spise og drikke i ferien. Kaffehus er en gammel, fin tradisjon i Østerrike, og Wien har flest av dem. På kaffehusene kan du drikke et utall forskjellige kaffesorter og velge blant en mengde lokale bakverk og annet smått og godt. Restauranter finnes i alle prisklasser og har selvfølgelig alle spesialiteter, men det østerrikske kjøkkenet frister og gleder mest. Heurigenvertshus for vinsmaking finner man over alt i Wien. Der kan man f.eks. smake på lokale viner og tilbringe en ettermiddag i hyggelige omgivelser.

Wien er det gamle Europa i sin beste årgang, vakkert, appetittlig og underholdende.

  1. Wien
Header
Subject
Body
Footer