Vi anbefaler at du alltid har med deg pass når du skal ut og reise! Avhengig av hvor du skal reise kan du bli nektet å gå ombord i flyet hvis du ikke har gyldige reisedokumenter, f.eks. pass, visum eller transittvisum. Reisedokumentene dine må oppfylle kravene i begge land og hos flyselskapet.

I de tilfellene du må ha visum og/eller være vaksinert, har du selv ansvar for dette.

Pass og visum 

Sørg for at du har et gyldig pass allerede når du bestiller reisen. Hvis det kreves visum til sluttdestinasjonen samt eventuelt visum ved mellomlanding/flyplassbytte er dette også ditt ansvar å skaffe. Du har ansvar for eventuelle kostnader som tilkommer dersom du ikke har gyldige dokumenter med deg.

For alle reiser til eller via USA kreves godkjent innreisetillatelse (ESTA) og maskinlesbart pass.

For alle reiser til eller via Canada må alle reisende uten visum søke om et eTA (Electronic Travel Authorization). 

Enkelte land har spesielle bestemmelser som gjelder bestilt returbillett. Det er ditt ansvar å kontrollere dette med respektive lands ambassade og det aktuelle flyselskapet.

Vaksinering

Den reisende har selv ansvar for å ha komplette vaksinasjoner samt andre nødvendige formaliteter som kreves for å reise til landet den reisende planlegger å besøke. Eventuelle kostnader i forbindelse med ovenstående betales av den reisende.