Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Norge – storslagen natur og gjestfrihet

Norge

Landskapsmessig er landet ganske likt Sverige, bortsett fra én viktig ting: Fra sør til nord har Norge et helt unikt fjordlandskap. Sognefjorden nord for Bergen er en av verdens lengste fjorder, over 20 mil lang. Du kan ta båt langs hele kysten, hurtigbåt på de kortere avstandene eller Hurtigruten som trafikkerer hele strekningen fra Bergen i vest til Kirkenes i nord – ofte kalt Verdens vakreste sjøreise. En av de fineste strekningene med Hurtigruten går fra Svolvær i Lofoten til Tromsø.

Oslo er en livlig by særlig om sommeren, og byens nye, flotte opera (tegnet av Snøhetta som også har tegnet biblioteket i Alexandria i Egypt) er blitt et nytt samlingspunkt i byen for både byens egne innbyggere og for turister. Du spaserer oppe på selve operabygningen, helt til topps. Meget spesielt. Stavanger er blitt en rik oljeby, og er både pen og hyggelig, men det er nok Bergen som er Norges vakreste og mest interessante by. Det bør være obligatorisk å ta Fløybanen opp i høyden for å se byen og sjøen/havet fra oven. Bryggene i havnen ble bygget under hansatiden, den gang hanseatene styrte store deler av Østersjøen og kystene i Norden. En del av Unescos World Heritage.

Trondheim (på samme breddegrad som Östersund) er en universitetsby som kan skilte med den vakre Nidarosdomen, og lengre nord ligger Tromsø (ofte kalt Nordens Paris) med et uteliv og et Mackøl som er verdensberømt - i Norge.

Header
Subject
Body
Footer