Budapest

Budapest er blitt kalt Øst-Europas Paris og kan by på en imponerende arkitektur, der det praktfullt vestliginspirerte møter eldre tradisjoner.

Historie

Budapest er en by i forandring. Området har vært befolket i årtusener og er i dag en av Europas 10 største byer. Elven Donau delen byen i dens to hoveddeler, Buda og Pest. Dette var fra begynnelsen av to ulike byer som ble slått sammen i 1873. Den idylliske Buda-siden er berglendt, mens Pest er mer elegant og betydelig større.

Severdigheter

I Budapest er det mye å foreta seg. På Buda-siden ligger borgklippen, hvor det har ligget en borg siden middelalderen. Nå er størstedelen av bebyggelsen i barokkstil, og klippen gir en praktfull utsikt over byen. På Pest-siden kan man besøke Budapests vakre parlament, eller vandre rundt blant salami og paprikapulver i den store salgshallen. Byen kryr av steder hvor du kan få mat og drikke, alt fra den sjarmerende kafeen Gerbauds til små tradisjonelle ungarske restauranter. Et besøk i Budapest bør også inkludere en tur til noen av byens berømte badeanlegg, som finnes i flere forskjellige utførelser.

Reiser til Budapest

Seat24 hjelper deg med å forberede reisen til Budapest. Hos oss kan du bestille flybilletter, hotell og leiebil.

  1. Brussel
  1. Budapest
  1. Dublin
Header
Subject
Body
Footer