Munchen

München utgjør essensen av Bayern, og byen reiser seg mellom praktfulle, snødekte fjell. Den er kanskje mest kjent for fotballaget Bayern München og øl i forskjellige former, ofte en mørkere type. Den faste Oktoberfesten pleier å ha sine største tilhengere i München og i traktene rundt.

Hvorfor reise til München?

Hvorfor skal man så reise til München? Den tyske storbyen har et særpreg som gjør at den skiller seg ut fra f.eks. Berlin. München har et annet bybilde og dermed også en annen stemning. Der Berlin er en internasjonal storby, er München er en utpreget tysk by, og i så vel kjøkken som estetikk påminnes man om nærheten til Alpene.

Gastronomi i München

I München kan du spise både godt og mye. Ølhallene - såkalte Biergarten - finner du i hele byen. Der sitter du ved langbord og drikker øl i tolitersglass og spiser enkel mat, eventuelt din egen mat.

Det er godt med restauranter i München. Man påminnes om at München ikke er langt unna Italia, ikke minst gjelder det patriotismen i tilknytning til det lokale kjøkken. Kjøttprodukter står høyt på listen, og da i særdeleshet Weisswurst, en slags hvitpølse. Men München har også et stort utvalg av pølser fra landsbygda, f.eks. skinke, svinekjøtt, spesielle brød og mye mer.

Serveringsstedene har åpent året rundt. Om sommeren dekkes langbordene opp i bakgårder og i gatene. München er en levende by med høy og høylytt stemning. Du sjarmeres raskt og får lyst til å reise tilbake.

  1. Miami
  1. München
  1. New York
Header
Subject
Body
Footer