Nice

Byen Nice brer seg ut langs Baie des Anges, englebukten, et navn som blir forståelig hvis du går langs Promenade des Anglais i morgentimene. Nice er det perfekte reisemålet for den som vil oppleve mye i ferien sin. Byen i seg selv kan tilby et fantastisk middelhavskjøkken, et enestående strandliv og et intenst fornøyelsesliv. Kulturen står høyt i kurs, med Matissemuseet, Marc Chagall-museet og Renoirs hjem i nærheten.

Nice er også et godt utgangspunkt for en reise i form av dagsutflukter til Monaco, Cannes, Korsika, St. Tropez og mange andre steder, avhengig av hva du føler for akkurat den dagen. Fjellvandring eller luksusshopping, seiling eller kasino - Nice har kort avstand til mange ting.

Om du velger å bli værende inne i sentrale Nice, er Gamlebyen, La Vieille Ville, å anbefale. Små trange smug og sjarmerende middelalderhus gir en genuin følelse av gamle Frankrike og tiden før turismen ble utbredt. Det er her du finner noen av byens beste, om ikke mest kjente, restauranter og bistroer. To førsteklasses restauranter er Dents de la Mer og L'Univers de Christian Plumail. Et besøk i Nice omfatter også gjerne en tur til det verdenskjente hotell Negresco, som med sitt enestående kjøkken har fått en stjerne i Guide Rouge.

I Nice finner du som i de fleste større franske byer et stort shoppingtilbud, og nattklubber av alle slag. Men en reise til Nice blir unik dersom du leter etter det egentlige Frankrike. I Nice finnes det over alt.

Header
Subject
Body
Footer