Oslo

Vår lillebror i vest, Oslo, er en spesielt interessant by for oss svensker. Her er det mye som minner om Sverige - alt fra bybilde til kultur og selv språket. Samtidig er det mye som er forskjellig.

Oslo kan tilby den interesserte et stort antall museer av svært høy standard: Munchmuseet, Vikingskipmuseet, Folkemuseet og mange flere. Norges rike historie og kunsttradisjon knyttes sammen i Oslo og presenteres ved de mange museene, som gjennomgående holder verdensklasse. Også den litterære scenen er av høy klasse, og hvis man er i Oslo, bør man forsøke å få med seg en teateroppsetning med Hamsun eller Ibsen på originalspråket.

Den beste tiden på året å besøke Oslo er fortrinnsvis våren og sommeren, kanskje særlig 17. Mai. Nasjonaldagen feires i Oslo med spesielle arrangementer, folk slutter seg mannsterkt til landets feiring, og Oslo bobler av festligheter. Overalt flagges det for landet, og byen fylles av parader og spontansang - en opplevelse selv for utlendinger.

Som shoppingby står det dårlig til med Oslo. Den regnes i dag som en av verdens dyreste byer. Så vel klær som mat og tobakk er langt dyrere enn i Sverige. Men det spiller liten rolle, da tilbudet er omtrent det samme som det svenske - og ikke i første rekke er det som lokker ved Oslo og Norge.

Oslo er byen man reiser til for stemningens og kulturens skyld.

Header
Subject
Body
Footer