Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Belgia - maktsentrum med forkjærlighet for øl og sjokolade


Belgia er et land av mangfold til tross for sitt beskjedne areal. Landet er en føderalstat med tre offisielle språk (fransk, flamsk og tysk) og har en knivskarp språkinndeling i ulike regioner. Standardspråkene kan i sin tur erstattes av forskjellige dialekter. Norddelen er dominert av flamlenderne mens de fransktalende vallonerne utgjør majoriteten i den søndre delen. De to folkegruppene sameksisterer relativt greit, selv om man ofte hører røster som krever en todeling av landet. Hittil har man imidlertid valgt å holde sammen.

Den flamske regionen i nord ligger i et flatt landskap, i likhet med de beslektede naboene i nord, Nederland. Den største byen er Antwerpen, som er mest kjent for havnen sin. De historiske byene i innlandet, Brügge og Gent, har store mengder eldre flamsk kunst og arkitektur.

Landskapet i det sørlige, vallonske, Belgia er mest kjennetegnet av fjellkjeden Ardennene. Her preges landet av skogkledte daler, høysletter, raviner og grotter - et lite stykke villmark midt inne i denne tett befolkede regionen. Hvis du er i den vallonske delen, bør du besøke de gamle byene som Tournai og Mons, som har bevart de gamle miljøene sine godt.

Brussel ligger i grenselandet mellom disse to regionene, og er en ekte europeisk storby, ikke minst etter at den ble sete for EU-administrasjonen. I utlandet er Belgia kanskje mest kjent for to kulinariske høydepunkt, nemlig øl og sjokolade. Det er en mengde typer av øl å velge mellom. Trappistølet, som gjærer sakte hen i flasken og dermed øker i alkoholstyrke, er like godt som det er forræderisk

Maten i Belgia er overmåtelig fet og vellagd, med pommes frites, bearnaisesaus, blåskjell og diverse kjøttretter. Her verken tenker man på kaloriene eller knusler med råvarene. Belgierne er et folk som liker å ta godt i.
Header
Subject
Body
Footer