Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Brussel - ett spennende europeisk maktsentrum

Brussel

Brussel er en by som har beveget seg fra en uanselig posisjon på den internasjonale arenaen til å bli et veritabelt europeisk maktsentrum. Både NATO og EU har hovedkvarterene sine her, og tunge aktører innen storfinansen og politikken føler seg hjemme på de eksklusive restaurantene i byen. Nesten 250.000 utlendinger som er sysselsatt i de to ovennevnte institusjonene, og disse utgjør nesten en fjerdedel av det totale innbyggertallet i Brussel.

Brussel er også en by som tar godt imot den vanlige besøkende. Lokalbefolkningen er livsglade mennesker, noe som best kan illustreres gjennom den berømte Manneken Pis, den lille statuen av en tissende skøyergutt. Man er også glad i å arrangere festivaler og prosesjoner over historiske temaer, og forkledde deltakere gir gater og torv en stemning fra  middelalderen og renessansen. Brussel er også et Mekka for de matglade, med et kjøkken nært opp til det franske.

En annen attraksjon i Brussel er kunsten. Verkene av mestre som Bruegel, Cranach, Rubens og mange andre legender er godt representert i byens museer. Dette er også parkenes by, med flere grøntområder midt inne i bykjernen. Og bare tjue kilometer utenfor byen ligger Waterloo, slagmarken der Napoleon til slutt ble stoppet, som et klart tegn på at det ikke er første gang Brussel er senteret for kampen om makten i Europa
Header
Subject
Body
Footer