København – Nordens mest trendy metropol

København

De fargerike husene og vrimmelen av kroer rundt Nyhavn slår an tonen for et besøk i den danske byen for den som ankommer med båt. De som ankommer med bil over Öresundbroen befinner seg plutselig midt i Danmarks hovedstad. Lett å komme seg dit, lett å oppdage.

Strøget er en livsåre for de som ønsker shopping. Shoppingarenaen er allsidig og byr på alt mellom billige kjøkkenredskaper og eksklusiv dansk møbeldesign. Gammel Ole og Sorte Sara er ostesorter du bør ha med på handlelisten, men pakk ostene godt inn i flere plastposer. De lukter – mye.

I København er det også flust av kafeer og vertshus med rutete duker. Ingen bør forlate byen uten å ha satt tennene i et deilig dansk smørrebrød og dertil fukte strupen med en kald dansk baier. Øl som for øvrig kan prøvesmakes og studeres nærmere på bryggeriene rett utenfor byen. Ved Christians Brygge skinner "den svarte diamanten", et arkitektonisk mesterverk som huser det Kongelige bibliotek. Midt i byen ligger Tivoli, ikke bare for turister, men også en klar favoritt for danskene selv. En rekke konserter arrangeres her i sommerhalvåret. Et steinkast derfra ligger jernbanestasjonen som blant annet er porten ut i den store vide verden for man togreisende.
Header
Subject
Body
Footer