Nice – sol, bad, luksusliv og fantastisk mat på den franske Riviera

Nice

Nice er det største turiststedet ved den franske rivieraen og den femte største byen i Frankrike. Her ligger det flere gallerier, hoteller og museer enn noe annet sted utenfor landets ubestridte sentrum, Paris. Nice er en kystby, og bølgene fra Middelhavet ruller inn over stranden ved Promenade des Anglais og mot ansamlingen av luksusvillaer på halvøya Cap Ferrat. Byen har over 300 soldager i året, og det varme klimaet blir godt synlig i parkene, hvor det vokser mest palmer og furuer. For øvrig har byen over 3700 mål grøntområder, og opp gjennom årene har Nice fått rykte på seg for å ha de mest velstelte offentlige hagene i Frankrike.

Folk i Nice er svært opptatt av å ta vare på den historiske arven. Man steller pent med gamle byggverk. Veggene i okerfarger blir vasket rene og restaurert, akkurat som freskene som er malt på dem. Her har man klart å forene historisk skjønnhet med en blomstrende turistindustri.

Lokalbefolkningen har en sterk identitet med en egen dialekt, "niçois", og en egen matkultur. Typiske retter er socca, en pannekake lagd av kikerter, og grønsakssuppen ratatouille. Det er et godt utvalg av restauranter i forskjellige prisklasser, og alle serverer ypperlig, fransk mat basert på lokale råvarer fra sjøen og fra innlandet.

Byen har også blitt satt på kartet ved å være vert for et større antall internasjonale begivenheter innen sport og kultur. Nice er et svært attraktivt reisemål for den som er ute etter det sofistikerte livet ved den franske rivieraen, men som samtidig ønsker pulsen av en storby.
Header
Subject
Body
Footer