Frankrike – landet for deg som elsker livet goder

Frankrike

De snøkledte Alpene i øst, det mektige og stormfulle Atlanterhavet i vest og den solfylte, stille skvulpende Rivieraen i sør. Mellom disse ytterpunktene; sletter og høysletter i Picardie og Alsace, grønne, bølgende åser i Normandie og klipper i Bretagne. Legg til mengder med små og store vingårder samt en overflod av kulturelle rikdommer, så forstår man at Frankrike har en hel å tilby og at franskmennene har all mulig grunn til å være stolte over landet sitt.

Og stolte er akkurat det de er - noen er til og med selvgode og vel drøye. Gjennom sin politikk og kultur et det åpenbart at Frankrike er seg selv nok. Frankrike er en stormakt som står på egne bein og nekter å åpne portene for fri flyt av amerikansk kultur og fastfood, noe som i resten av den markedsstyrte verden synes som en selvfølgelig konsekvens i vår tids globalisering.

I likhet med landets geografi er det franske folket svært rikt på nyanser. Det er en gammel myte at franskmennene verken kan eller vil prate noe annet enn sitt eget språk, og den er faktisk fortsatt sann. Hvis du snakker engelsk på restauranten er du en vrien gjest, og du må regne med slemme blikk fra kelneren. Men hvis du bare prøver å uttale ett eller annet på det franske morsmålet, så mykner selv den største lokalpatrioten.
Header
Subject
Body
Footer