Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Roma – den evige stad

Roma

Roma representerer en uslåelig blanding av gammelt og nytt. Kulturskatter slåss om oppmerksomheten med moderne motehus og trendy barer. Den beste måten å bli kjent med byen på er til fots. Roma er full av severdigheter, og det kan være vanskelig å finne ut hva man egentlig bør se. Noen "must" er det imidlertid. Som for eksempel Colosseum, Forum Romanun, Pantheon og Vatikanstaten. Peterskirken og veggmaleriene til Michelangelo i det Sixtinske kapellet bør man også få med seg. Likeså den berømte fontenen Fontana de Trevi, hvor Marcello Mastroianni og Anita Ekberg badet i Felinifilmen "Dolce Vita".

Man kan gjøre listen over tidløse severdigheter uendelig lang, så det er ikke tilfeldig at Roma blir kalt "Den evige by". Men i løpet av de siste årtiene har ganske så mye av "det evige" vært på god vei til å bli ødelagt på grunn av eksos og vibrasjoner fra trafikken. Derfor er store deler av den historiske bykjernen nå blitt stengt for biltrafikk, og en del av monumentene har gjennomgått både en renselsesprosess og en ansiktsløftning.

I den moderne storbyen Roma finner du også alt innen shopping, uteliv og god mat. De mest eksklusive butikkene holder til i gatene rundt Spansketrappen. De fleste nøyer seg vel med vindusshopping når de hører navn som Valentino , Dolce e Gabbana, Laura Biagiotti og Giorgio Armani. Motebutikkene med et mer humant prisnivå holder til i Via Nazionale, Via Cola di Rienzo og Via Appia Nuova.

Det kryr av barer, klubber og kafeer i Trastevere, Testaccio og Via Tor Millina, strøket hvor nattelivet også er på det mest intense. Og så må du huske på å kaste te en slant i Fontana di Trevi før du reiser hjem igjen. Da vet du nemlig at du kommer tilbake.
Header
Subject
Body
Footer