Firenze

Firenze

Firenze er en by som tar pusten fra deg ved første øyekast og fortsetter å gjøre det når du ser hva som finnes i den slående arkitekturen. Firenze er virkelig et av menneskets stolteste øyeblikk. Den vestlige verdens historie er påtagelig nærværende, fra de gamle romernes kulturelle og akitektoniske bedrifter og fram til bedriftene fra dagens moderne Italia, som utgjør kjernen av Firenze.

Firenze domineres av arkitekturen fra middelalderen, mest kjent er kanskje kuppelen i Firenze på Il Dumo, Santa Maria del Fiore-katedralen, tegnet av arkitekten Brunelleschi. Kuppelen i Firenze med sine 42 meters bredde og 55 meters høyde imponerer og gir byen dens mektige karakter. Også andre bygninger ser imponerende ut når man vandrer langs gamle brosteinsgater og gjennom enorme torg i Firenze.

Og går man inn i noen av Firenzes mange domkirker, katedraler og andre historiske bygninger, finner man hele veien historisk verdenskunst av kunstnere med en nærmest hellig status; Botticelli, Martini, Giotto, Giambologna og mange flere.

Vin og mat i Firenze

Firenze er hovedstad i regionen Toscana, noe som innebærer et sortiment av viner som er blant de beste i verden. Vinen kompletteres selvfølgelig av et kjøkken som er Italias stolthet. Det serveres alltid fantastiske råvarer fra dette området. Nettopp tilgangen på fantastiske råvarer gjør at kjøkkenet har en enkelhet, få ingredienser og naturlige ingredienser med en utrolig smaksrikhet.

Firenze er en fest for alle sanser, du kommer tilbake fra en reise dit mett i sinn og kropp.

Header
Subject
Body
Footer