Wien – 1800-tallsromantikk og moderne metropol

Wien

I den østerrikske hovedstaden finnes det mange bevis på at det ikke er altfor lenge siden Wien var hovedstad et stort imperium. Palassene Hofburg og Schönbrunn, i likhet med kunsten på Kunsthistorisches Museum, visernoe av den makten og rikdommen som det gamle Wien sto for.

En arv som ennå er levende kafékulturen. Kaffe, avis og en "sachertorte" er en klassiker. Wien har også en god del arkitektoniske mesterverk i jugendstil og tidlig modernistisk stil. Byen blir ofte assosiert med 1800-tallsromantikken; wienervalsen, Strauss og Den spanske rideskolen. Wienerne er fortsatt meget bevisste og stolte over denne epoken. Rideskolen eksisterer fortsatt, og de årlige nyttårsballene blir overført i TV verden over.

Wien er også ledende når det gjelder moderne design. Nattklubbene spiller det nyeste innen dancemusikk, og byen har en stor undergrunnsscene hvor "gemütlichkeit" er blitt fortrengt av mer avantgardistiske ideer. Wien er en by med den ene foten fastklemt i en grandios fortid, mens den andre foten er på ivrig jakt etter å få et feste i samtiden. Den som er på besøk og vil oppdage begge sidene, kanm vente seg et hektisk, men svært interessant opphold
Header
Subject
Body
Footer