Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Portugal – populært turistland med vakker kyst og dramatisk natur

Portugal

Portugal er et stort turistland som har mye å tilby når det gjelder kulturlandskap, vakker og dramatisk natur, og gamle, originale byer.

Nord for Algarve ligger det flate jordbrukslandskapet Alentejo med den vakre, historiske byen Èvora. Hvis du fortsetter videre nordover, havner du i regionen Beiras med svært variert landskap og kultur. I kystlagunene jobber det profesjonelle tangsankere, fjellene huser gjetere, mens universitetsbyen Coimbra er det intellektuelle senteret i landet.


Reisen går videre mot nord, og plutselig skifter landskapet karakter. De nordlige delene av Portugal er frodige og grønne i kontrast til resten av landet, og de vanlige storgårdene i sør blir avløst av små hus og vingårder. Her ligger Dourodalen og byen Porto, som er det store senteret for portvinsproduksjonen. Ute på bygda lever folk enkle liv uten noen tegn til overflod. Faktisk er det riktig fattigslig noen steder, målt i en europeisk målestokk.

Etter 1926 ble Portugal styrt strengt diktatorisk, og alternative tenkemåter ble straffet hardt. I 1974 overtok en gruppe unge offiserer makten i et ublodig kupp som senere er blitt kalt De røde nellikenes revolusjon. Kravene om uavhengighet hadde økt i de portugisiske koloniene i årene før denne revolusjonen. India hadde allerede tatt over Goa noen år tidligere, og etter kuppet var portugiserne snare med å trekke ut styrkene sine fra Guinea-Bissau, Kapp Verde, Mosambik, Angola og Øst-Timor. Brasil, som også engang tilhørte imperiet Portugal hadde bygd opp på 1500-tallet, ble selvstendig allerede i 1822. I dag er dette tidligere diktaturet og eks-kolonimakten et stabilt demokrati og et EU-medlem.

Header
Subject
Body
Footer