Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Lisboa – fantastisk klima og late dager på uteserveringer

Lisboa

Lisboa ligger vakkert til på syv åser på nordsiden av bukten Mar del Palha, der hvor elven Tejo munner ut i Atlanterhavet. Den hyggeligste og mest originale måten å ta seg rundt i sentrum av Lisboa på, er med de gamle trikkene, heisene eller taubanene. Alfama er den eldste bydelen, og har snirklete labyrintaktige bygater nedenfor den mauriske borgen Castelo São Jorge. Bydelen Baixa, som ligger vest for Alfama, har en helt annen karakter med typiske, rettlinjede avenyer. Det er her den store plassen og trafikknutepunktet Rosso ligger, hvor den tolvfil-brede hovedgaten, Avenida de Liberdade, har sitt utgangspunkt.

Barrio Alto er imidlertid midtpunktet for nattlivet i Lisboa. Her finner du også mange av fadostedene, casas de fados, som er så typiske for byen. Fado, som også er blitt kalt den portugisiske bluesen, er landets egne, spesielle musikk, som må oppleves på stedet.

Det behagelige klimaet oppmuntrer til et lavt tempo og lange besøk på utekafeene. Der kan du studere folkelivet i ro og mak over et glass galao (kaffe med varm melk) og konstantere at mange av dem som går forbi har røttene sine i Mosambik, Goa, Kapp Verde, Macao eller Angola, tidligere kolonier i det svunne portugisiske imperiet.

Lisboa er en av de billigste storbyene i Europa når man skal ut og spise på restaurant, og selv om byen ikke er en gastronomisk perle på linje med for eksempel Paris, så finner du mange gode restauranter her. Det er flest matserveringer i området rundt Avenida de Liberdade, men ser du etter noe hyggeligere, bør du heller snuse rundt blant restaurantene i Baixa, Barrio Alto eller Alfama. Spesialitetene er i første rekke fisk og skalldyr, men også spekeskinke og ost.
Header
Subject
Body
Footer