Gran Canaria – den vakre vulkanøya

Gran Canaria (Las Palmas)

Alle de syv øyene, som til sammen utgjør Kanariøyene utenfor kysten av Nord-Afrika, har sin egen karakter og sitt eget landskap. Fuerteventura med lange, slake strender, Lanzarote med et mystisk månelandskap skapt av vulkaner, den dypgrønne La Gomera med trolske skoger, Gran Canaria har alt dette, Tenerife med en snødekt fjelltopp og i tillegg de minste øyene El Hierro og La Palma lengst i vest.

På Kanariøyene møtes Afrika, Europa og Amerika i et rikt kulturliv. På grunn av sommer året rundt, er øyene også et turistmål for hele verden. Det er 1,6 millioner fastboende på øyene, som får besøk av 7 millioner turister hvert år.

Tilbudet av strender er enormt. Det gjelder imidlertid også tilbudet av museer, kunstgallerier, musikk og teater, golfbaner og turstier. Folket på Kanariøyene - los canarios - er lett å komme i kontakt med. De småprater gjerne i butikken, på plazaen eller i restauranten. Om kvelden og på søndagene er det mange familier som rusler rundt i parken eller langs strandpromenaden - alle velkledde - og man benytter enhver anledning til å spise ute. Det råder en avslappet atmosfære, for her har den ildfulle spanske sjelen gjort livsnyter av seg.

Gran Canaria blir beskrevet som et helt kontinent i miniatyr, med store variasjoner. Gran Canaria er en vulkansk øy på størrelse med Senja med drøyt 650 000 innbyggere. Sørenden av øya er steinete og tørr mens den nordlige delen er grønn og frodig. Så er det også i sør at solen skinner mest. Når det regner i Las Palmas, er det bare å sette seg på bussen en halvtimes tid og finne tilbake til den varmende solen. På sørøstkysten avløser den ene stranden den andre, mens fjellandskapet i innladet er en utfordring for både turgåere og syklister. På vestsiden braker de veldige dønningene fra Atlanterhavet inn mot klippeveggene.

Las Palmas er en moderne storby med et økende trafikkaos. Om kvelden spilles det fotball på den gyldne stranden Las Canteras. Litt lengre ute på stranden holder surferne til. I Las Palmas finner man både de små barene med spekeskinke som henger ned fra taket, et svingende uteliv og et utvalg av restauranter som i hvilken som helst annen spansk storby. Casa de Colón (Columbus' hus) ligger i en gammel, godt bevart bydel med typisk kanarisk arkitektur. Iglesia de San Antonio Abad ligger rett bakenfor, og det sies at Columbus skal ha bedt sin bønn til Gud her før han satte seil over Atlanteren.

Header
Subject
Body
Footer