Zürich - ett rent paradis


Velkommen til Zürich, en av verdens reneste byer. Her er det så rent at sveitsiske myndigheter har kunngjort at det krystallklare vannet som renner i Zürichsjøen er drikkbart. Vannet kommer fra alpefloden Limmat.

Vest for Limmerplatz ligger Zürichs velkjente industriområde. Her ligger verdens fjerde største finans- og handelssenter, her finner du også Zürichs vakre bykjerne fra middelalderen. Byen er også kjent for å være ett skatteparadis.

Zürich er Sveits' største by og har den senere tid blomstret opp og blitt en by med intersnasjonalt storbypreg. Her finner du ett omfattende internasjonelt kjøkken, mengder av nattåpne barer og trendy bydeler som huser kunst, populærkultur og ett heftig uteliv. I august hvert år arrangeres dessuten Streed Parade, en tre dager lang technofestival med hedonistisk touch.

I bohemske området Niederdorf ligger øst for gamlebyen. Her kryr det av trivelige kafeer, barer og et myldrende folkeliv. Glem ikke å besøke kunstgalleriet Kunsthaus eller spaser en tur til middelalderkirken Grossmünster og ta en kikk på kirkens tvillingtårn og imponerende utside. Blir du sulten anbefaler vi at du booker bord på den populære restauranten Blinde Kuh. Her spiser du i nesten 100% mørket og blir servert av blindt personale.

Header
Subject
Body
Footer