Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Sveits – landet med fire offisielle språk

Sveits

Klisjeene rundt Sveits er mange – gjøkur, sjokolade, alpejenta Heidi og hemmelige bankkontoer bare for å nevne noen. At Sveits skal være kjedelig og konservativt er en annen myte som ligger langt fra sanningen. Noe som er sant er at Sveits er ett svært rent land og tidvis så vakkert at du tror du befinner deg i ett postkort.

Sveits er ett av verdens rikeste land og det er ikke bare gjennomsnittsinntekt og høye priser som viser dette. Også når det gjelder vakker natur – høye alpetopper, grønne fjellenger og stille sjøer – lever det lille landet i overflod. Du som søker en aktiv storbyferie bør besøke landets største by Zürich.Dette er en moderne og kosmopolitisk metropol som har minst like mange klubber og designbutikker som bankkontoer.

En av de tingene som er spesielt med Sveits er de mange ulike språkkulturene som er samlet i denne lille nasjonen. Tysk er det språket som snakket av majoriteten av innbyggerne, men i Vest-Sveits er fransk det dominerende språket. I sør snakker mange italiensk og i øst finner du Europas eneste retoromanske språk. Bare 1 prosent av befolkningen snakker retoromansk, men språket ar likevel status som ett av landets firet offisielle språk.
Header
Subject
Body
Footer