Bangkok – Verdens mest populære hovedstad

Bangkok

Bangkok er som en pallett av farger, dufter og lyder. Elven Chao Phraya bukter seg som en silketråd gjennom byen og bøyer seg for å gjøre plass til Det store palasset og Wat Phra Kaeo, et univers av glitrende tårn og pagoder med mystiske, mytologiske figurer.

Bangkok har ikke noen riktig bykjerne, men et lappverk av flere, karakteristiske deler. En del er Chinatown, med livlige markeder hvor det selges alt fra soyasøtsaker til gull etter en pruteduell; en annen er Den Gamle Byen, det åndelige og historiske hjertet av Bangkok; videre Thon Buri langs den vestre elvebredden med buktende båtkanaler og et miljø som er litt mindre hektisk enn på den andre siden av elven.

Bangkok har kanskje verdens mest hektiske bytrafikk. Et godt synlig element er tuk-tuken, en fargesprakende mopedlignende trehjuling som effektivt transporterer turister og lokalbefolkningen mellom matvogner, lastebiler og busser.

Det spiller nesten ikke noen rolle hva du bestiller av mat i Bangkok. Sjansen for at du får det beste måltidet du noen gang har spist er høy, uansett om det kjøpes på et gatekjøkken eller på en av de mange luksusrestaurantene. Det bor nesten ti millioner mennesker i Bangkok. De aller fleste er buddhister - og er i likhet med thailendere fra landsbygda - et smilende folk.
Header
Subject
Body
Footer