Phuket – pardisøya som har alt du trenger for en perfekt ferie

Phuket

Den største øya i Thailand, Phuket, er en turistmagnet med tilbud som er vanskelige å slå. Flotte strender, tilgjengelige korallrev, mystiske grotter med buddhistiske templer og et intensivt uteliv som begynner når solen sier takk for seg. Før var den viktigste inntektskilden på øya tinnproduksjon, men nå er det turismen som dominerer. Jordbruket blomstrer også, og det blir blant annet dyrket cashewnøtter.

I 2001 kom det to og en halv million turister til Phuket for å sole seg og feste, snorkle og dykke, spille golf og fiske. Hvis det napper, så er det som regel en hai, barrakuda eller en sverdfisk på kroken. Phuket har også utallige butikker og store markeder som dem som liker å shoppe.

Phuket ligger i Phangnga-bukten, og her er utfluktsmålene mange. Et eksempel er øya hvor store deler av James Bond filmen "Mannen med den gylne pistol" ble spilt inn.

På en annen øy, Ko Phanak, er aper og slanger den store attraksjonen. Langs fastlandskysten ligger det både gummiplantasjer og dramatiske mangrovedeltaer. I Panya bor fiskerfamiliene i hus bygd på påler. Mest kjent er kanskje de to øyene Ko Phi Phi, som er avbildet i de fleste turistbrosjyrene som har ordet "paradis" skrevet et eller annet sted i margen. Du kommer deg hit på noen timer i en båt fra Phuket.

Blir du lei av livet blant suvenirbutikkene i hotellene, ta bussen inn til selve Phuket by, en fredelig thailandsk distriktsby med hverdagsliv, markeder og et godt utvalg av gode restauranter
Header
Subject
Body
Footer