Praha – velkommen til den gyldne by

Praha

Praha er uten tvil en av de vakreste og best bevarte hovedstedene i Europa. Beyn Preges av gotikk, rokokko, renessanse og jugendstil. Praha, som er en relativt liten hovedstad, er best å bli kjent med til fots. En vandretur i den restaurerte og bilfrie gamlebyen som har røtter fra 1200-tallet er en flott opplevelse.

Franz Kafka, bodde i gamlebyen i Praha, og her er det nå et museum viet forfatteren. Den jødiske kirkegården ligger også i gamlebyen, og er verdt et besøk. Hvis du bare vil sette deg ned og beundre omgivelsene bør du gjøre det i en av de utallige ølhallene eller vinbarene - hvorfor ikke ved den store, vakre plassen midt i gamlebyen? Med utsikt over flott arkitektur og fargerike fasader.

Praha er ikke bare vakkert, fredlig og idyllisk. Rundt Vaclavplassen, senteret i det moderne Praha, er det som i en hvilken som helst storby - med mye folk, shopping, gatemusikanter og turister med et kart i hånden. Det er også her nattelivet er mest livlig og utvalget av rockebarer, diskoteker og jazzklubber er størst.
Header
Subject
Body
Footer