Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Budapest – den vakre byen som aldri slutter å overraske

Budapest

Budapest er et av de mest populære reisemålene i Europa. Det er en vakker og livlig by med et bredt kulturtilbud, ikke minst på musikkfronten. Elven Donau deler byen i Buda og Pest, og de to gamle bydelene er svært forskjellige. På den billedskjønne Buda-siden ligger Gellértfjellet med festningsbyen, Borgklippen med slottet og den sjarmerende barokke bydelen det som er ypperlig å gå tur i. På den flate og mer moderne Pest-siden ligger parlamentet, forretnings- og administrasjonssentrene, de nye storhotellene og de brede alleene.

Det er mange som reiser til Budapest på grunn av de termiske badene, som skal hjelpe mot blant annet reumatisme, karsykdommer, benskjørhet og allergier. Széchniy er et av de mest kjente badene, med både hallbad og friluftsavdeling, og ligger i byparken Városliget. Friluftsavdelingen har godt og varmt vann og er åpen året rundt. Den berømte svømmehallen i Hotel Gellért er et annet, stort badekompleks.

Budapest har også vært mye omtalt for kafeene og konditoriene sine, og du som turist bør absolutt sette av noen timer til en sterk espresso og et glass sodavann på for eksempel Gerbeauds Patissiere - byens mest kjente kafé. Drikker du ikke kaffe, går det fint å bestille et glass vin eller pils.

Den største og vakreste av de fem torghallene i Budapest heter Vásárcsarnok og ligger rett ved siden av Frihetsbroen. Her kan du handle ungarsk pølse, paprika, hvitløksfletter og gåselever. Hva angår shopping, så er det i første rekke handlegaten Váci utca som teller. Deler av den er gågate, og her ligger det motebutikker, bokhandlere, kunstforetninger, kunsthåndverk og selvsagt kafeer. Her ligger også Ungarns første Mc Donald.
Header
Subject
Body
Footer