Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Los Angeles – glitter, glamour og Hollywood

Los Angeles

I filmen L.A.-story snakker Steve Martin med et informasjonsskilt ved veien om sitt eget jeg, sin eksistensberettigelse og sin karriere i filmens verden. Et svært slående bilde på dagens Los Angeles. Stopp noen på gaten som bor i denne megabyen, og be dem si tre ord som kjennetegner Los Angeles. Med stor sannsynlighet blir ordene – film, sol og helse. Her samles USAs, for ikke å si verdens, filminteresserte med drømmer om at de en dag skal blir superstjerne eller produsent. Her skinner solen året rundt, det er aldri kaldere enn en nordisk junidag, og helse er livsstilen som synes å ha kommet for å bli.

Langs den flere mil lange kyststripen går det småveier som døgnet rundt fylles med folk på rulleskøyter, syklister, joggere eller folk i full fart i powerwalk. Alle er solbrent. Ved soloppgang samles surfere for å få de beste bølgene, totimers surfing før jobben er ikke uvanlig.
Egentlig er det ikke riktig å snakke om Los Angeles som by, det er snarere en region eller et landskap. Her ligger nemlig 80 mindre steder. Hollywood er en, Santa Monica en annen, South Central en tredje. Mange forbinder byen nettopp med film og glamour, men Los Angeles er også en by med rasemotsetninger, gjengbråk og enorme miljøproblemer.

Den som drar til Sør-California for å snuse på Los Angeles gigantiske underholdningstilbud, må tenke spesielt på en ting – bil. Uten den er det nesten umulig å oppdage Los Angeles. Og hvem vet, kanskje begynner et informasjonsskilt langs Sunset Boulevard å prate med deg. I Los Angeles skulle det ikke forbause meg det minste.

Header
Subject
Body
Footer