Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

New York - byen du aldri glemmer

New York

Frihetsgudinnen våker rolig over utløpet av Hudson River, som en slags velkomstgest for dem som ankommer New York. Dette er hele verdens by. Hit kom det mennesker fra alle verdens kanter for å virkeliggjøre drømmene sine innen showbiz, forretningsvirksomhet eller hva det måtte være. Innvandringen har preget hele bydeler, som Little Italy og Chinatown.

Jazzmusikerne døpte New York til "The Big Apple" på 1920-tallet, siden New York var den største frukten man kunne høste inn i løpet av karrieren. New York består av Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens og Bronx, som til sammen har en befolkning på nesten åtte millioner mennesker. De fleste severdighetene er konsentrert på øya Manhattan, som er over tjue kilometer lang og neste fire kilometer på det bredeste. Her finner du også finansverdens høyborg i Wall Street og de mektige FN-bygningene.

Kriminaliteten er gått tilbake i de siste årene, og den beste måten å se Manhattan på er til fots, bydel for bydel. For eksempel Chelsea, med lave bygninger og blomsterkasser under vinduene, galleritette Soho eller Upper East med luksuriøse bosteder og chique butikker. Central Park er lungen i byen. Helt i ytterkanten av parken ligger Metropolitan Museum of Art - The Met, det største kunstmuseet i Vesten, med tre millioner kunstverk og gjenstander
Header
Subject
Body
Footer