Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Genève

Sveits er et ofte glemt og undervurdert reisemål; det gjelder ikke minst Genève. Ettersom Genève ligger i den fransktalende delen av Sveits, er det store innslag av nordfransk kultur her. Samtidig har Genève utviklet sin egen identitet.

Mange forbinder Genève med banker, og de har da også en sentral plass. Imponerende og ruvende bankbygninger tårner opp rundt i byen. Bankenes harde karakter mykes opp av Genèvesjøen, som har en sentral plassering i byen og trafikkeres av små dampbåter. I tillegg har man fjellet Mont Salève, som ligger som en silhuett bak byen, og som er et populært reisemål for så vel turister som innbyggerne i Genève.

Genève er en sentral verdensby hvor flere internasjonale myndigheter og institusjoner har valgt å plassere seg. For dem som har lest forfatteren Dan Browns Engler og demoner, kan et besøk til CERN være av interesse. Cern er et internasjonalt sentrum for forskning innen partikkelfysikk, og har verdens største laboratorium med kilometerlange tunneler som går under Genève og inn i Frankrike.

Hva kan man gjøre i Genève?

Genève er en by for luksusshopping. Klokker og sjokolade er klassikere som lever opp til forventningene. Man bør også passe på å besøke noen av de mange messene byen kan by på for alt fra elektronikk til biler.

Hvis du reiser til Genève vinterstid, kan du for det første nyte byen, men også begi deg opp i fjellene for skikjøring i verdensklasse-forhold. Kommunikasjonsforbindelsene er gode og praktiske, og alt utstyr kan leies på stedet.

Header
Subject
Body
Footer