Helsingfors

Helsingfors ligger et steinkast unna, men gir allikevel en kontinental, europeisk følelse. At Helsingfors er en verdensby, merker man med én gang man går av flyet. Vest møter øst både språklig og kulturelt. Overalt vrimler det av forskjellige språk; slavisk, engelsk og skandinavisk.

Når du vandrer langs gatene, slås du av en arkitektur som blander nostalgi med russisk og høymoderne stil. Det samme gjelder for restaurantene. Overalt blir man påminnet om at Finland en gang var en del av Sverige, men det er åpenbart at Helsingfors med tiden utviklet en egen særpreget kultur. For visst ser man svensk gustaviansk arkitektur gå igjen i de eldre kvarterene, men man ser også mye annet.

Den russiske kirken i Helsingfors er en imponerende bygning som inngir ærefrykt. Musikken som vanligvis spilles i den russisk-ortodokse kirken, er en fryd og en minneverdig opplevelse for alle som får se og høre den. Og nettopp det russiske innslaget i Helsingfors kan komme som en overraskelse på mange. Flere russiske restauranter beriker Helsingfors' gastronomiske arena med blant annet bjørn og svinekam på menyen.

Finsk håndverk, og da i særdeleshet glasskunst, holder verdensklasse og motiverer til besøk i noen av Helsingfors' kunstmuseer eller mange glassbutikker. Helsingfors er en skatt som mange ikke har oppdaget, og som kan nås på drøyt en time. Ta sjansen, og oppdag naboen vår.

Header
Subject
Body
Footer