Istanbul

Istanbul har sin opprinnelse i den gamle Bysants som er en av de mest utviklede kulturene vår sivilisasjon er grunnlagt på, og visst kjenner man et eksotisk historisk nærvær når man går gjennom kvarterer i Istanbul som kjennes ut som om de er hentet fra Tusen og en natt.

Byen Istanbul har et rikt og eksotisk utvalg av både fornøyelser og mat, så vel som shopping og severdigheter. Man behøver aldri å gå langt. I prinsippet venter eventyret rett utenfor døren hvor du enn bor i Istanbul, men markedsboder og en menneskevrimmel som vil forhandle og vise varene sine, en del fantastisk håndverk og annet av tvilsom verdi, men det er alltid en opplevelse å være med på.

Etter en lang dag med vandring og forhandling kan det være behagelig med et tyrkisk bad i et av Istanbuls mange badehus.

Mat i Istanbul

I Sverige kjenner vi til kebab, men den kebaben man finner i Istanbul, er i en klasse for seg. For det første finnes det like mange variasjoner av kebab i Istanbul som det finnes serveringssteder. For det andre inneholder den råvarer som skaper en friskhet som gjør at du gjerne spiser kebab hver dag hele ferien. Men Istanbul har mer å tilby på den kulinariske siden. Ettersom det er et muslimsk land, står ikke svinekjøtt på menyen, men desto mer lam. Spisskarve er et vanlig innslag i rettene samt et utall spennende, varme og varierende kombinasjoner.

Header
Subject
Body
Footer