Riga

En reise til Riga i Latvia er en reise i tid og rom, selv om avstanden ikke er stor. Riga ligger vakkert til ved elven Daugava nær Østersjøen. Store deler av Riga er i dag er preget av tiden da Latvia var en del av Sovjetunionen, men Rigas virkelige sjarm ligger i de eldre delene av byen, som består av middelalderbygninger, bygninger som ble restaurert i Riga etter at Latvia ble selvstendig. Ut over middelalderarkitekturen preges Riga av jugendbygninger som skaper en stabilitet i byen, og som står i kontrast til bygningene som kom til under Sovjetunionen.

Hva kan man foreta seg i Riga?

I Riga som i resten av Baltikum florerer håndverkskunst i forskjellige former; tøy, keramikk og tre er blant de vanligste. I Gamlebyen i Riga finner man de fleste selgerne, som vanligvis er håndverkerne selv. En del selger fra boder på det sentrale torget, mens andre har små butikker i smugene. Dette er en svært sjarmerende del av byen der det er et eventyr å lete seg fram blant de svingete gatene og drømme seg bort til den tiden da byen ble til og markedene var en del av hverdagen.

Latvia - et moderne vestlig land

I det store og hele er Riga en moderne hovedstad, og akkurat som i den øvrige vestlige verden betyr det en blanding av kulturer. Det merkes spesielt på restauranttilbudet i Riga. Du finner mat fra hele verden; italiensk, asiatisk, amerikansk m.m. Men en del av sjarmen med å besøke et nytt land kan være å prøve en ny matkultur, og Riga er selvfølgelig full av restauranter med latviske menyer.

Header
Subject
Body
Footer