Roma

Roma er hovedstaden i det nåværende Italia og var sentrum i antikkens Romerrike. Ifølge legenden ble byen grunnlagt i 753 f.Kr. av de to brødrene Romulus og Remus.

Historiske severdigheter

Roma syder av historie. Her finner du mange historiske ruiner, helt fra etruskisk tid. Det er mye igjen av antikkens stormakt, f.eks. i form av amfiteateret Colosseum. Colosseum hadde plass til omtrent 75 000 tilskuere og ble blant annet brukt til gladiatorkamper og teater. Her finner du også det berømte torget Forum Romanum, som var det antikke Romas offentlige møteplass. Dette var senteret for handel, politiske møter, m.m. Det er også mange flere ruiner fra antikken å besøke; vi kan blant annet nevne hesteløpbanen Circus Maximus og Titusbuen.

Byen har også blitt preget av den katolske kirken, som har sitt sentrum her i den frittstående Vatikanstaten. Det er verdens mest kjente teokrati, og statsoverhodet, paven, er valgt på livstid. I Vatikanstaten kan man besøke den verdensberømte Peterskirken, Det sixtinske kapellet og Vatikanets museer.

Sesong

Det er best å besøke Roma på vinteren eller på begynnelsen av våren når det er mindre turister der.

Reiser til Roma

Hos Seat24 kan du bestille flybilletter, hotell og leiebil til reisen.

Header
Subject
Body
Footer