Pristina

Pristina er en by som siden krigen i Jugoslavia er beheftet med visse negative assosiasjoner. Men Kosovo er i dag et nytt land og hovedstaden Pristina et voksende reisemål. Pristina er ennå ikke helt restaurert etter krigen, men er på god vei til å bli det.

Som turist i Pristina skal man ikke forvente å se det gamle Europa med praktfulle eldre bygninger. Grunnen er overraskende nok ikke at byen har vært herjet av krig, men ganske enkelt at den er så ny. Pristina vokste gradvis fram på 1900-tallet, og er i dag å være en middels stor by med nærmere 700 000 innbyggere. En by som er fascinerende å besøke, men som dessverre ikke er spesielt vakker med sine betonghus og sitt sletteland. Likevel er Pristina verdt et besøk for den som er interessert i en eksotisk europeisk kultur. Pristina er et grenseland mellom øst og vest der store deler av befolkningen er muslimsk, og landet har tradisjoner som strekker seg så langt tilbake som til det gamle Bysants.

Når man har gjort seg ferdig med Pristina, ligger Adriaterhavet bare en kort reise unna. Der er det uendelige muligheter for bading og soling, og det er betydelig færre mennesker å slåss om plassen med enn på den italienske kysten på den andre siden av havet.

  1. Praha
  1. Pristina
  1. Riga
Header
Subject
Body
Footer