Stockholm

Stockholm, Sveriges hovedstad og etter manges mening vår eneste storby. Til tross for det er det mange svensker som aldri har opplevd det egentlige Stockholm. Man hører om de sentrale bydelene i City og fascineres av de mange kommersielle butikkene og underholdningstilbudet. Dessverre kan man raskt bli overrasket og skuffet: "Var dette alt?"

Men Stockholm er mer, og kan fortsatt oppdages år etter år. Å spasere i Stockholm er kanskje den beste måten å oppdage det lille i det store på, det som framhever Stockholms personlige preg. Den lille restauranten, den maleriske kafeen eller den unike boutiquen. Stockholm virker nesten å være oppbygd av små gallerier og kunsthåndverksbutikker der du finner noen av Sveriges dyktigste utøvere.

Men også den mer kjente siden av Stockholm kan by på mer enn du tror, men oppdag det til riktig tid! I turistsesongen er Stockholm full av mennesker. Besøk i stedet byen om høsten eller om våren, og finn herlige uteserveringssteder som åpner på Djurgården, Mariatorget, Hagaparken og i mange andre pulserende områder i Stockholm.

For den som føler at han er godt kjent med Stockholms bykjerne, står skjærgården for tur. Du tar ferjen fra Stockholm, og på mellom en halvtime og et par timer har du kommet deg ut til øyer som Fjäderholmarna med restauranter og røykerier. Du velger selv om du bare vil reise på dagstur eller om du vil fortsette med båtloffing og opphold på f.eks. vandrerhjem på flere øyer i skjærgården.

Stockholm er stor og variert, følg årstidene i Stockholm og oppdag nye sider.

Header
Subject
Body
Footer