Zagreb

Kroatia har igjen blitt et populært reisemål etter krigen og delingen av Jugoslavia, ikke minst hovedstaden Zagreb. Zagreb gir deg en følelse av det gamle Europa med en slående arkitektur, spesielt de gamle kvarterene rundt Gornij Grad, også kalt den øvre byen.

En av mange fordeler med å reise til Zagreb er prisnivået. Du finner gjennomgående gunstige priser på alt fra mat til losji og fornøyelser. Prisene ligger fortsatt under tilbudsnivået, noe som gjør det mulig med opphold ved topphoteller i Zagreb til samme pris som ved normale hoteller i vesteuropeiske land. Zagreb har ambisjoner om å bli et turistland på nivå med resten av Europa. Standarden på restauranter og hoteller har derfor et bra nivå, og det er et stort utvalg.

Peter Englund kalte Zagreb et slags balkansk Praha i sin oppsummering av byen. Dette stemmer både med tanke på utseende og utvalg i fornøyelser. Du finner mange kunsthistoriske innslag, og de gamle bygningene har sakte, men sikkert blitt gjenoppbygd. Å vandre rundt i byen er en opplevelse i seg selv, og på veien ser man skadde bygninger som minner om krigen.

Noe uventet er Zagreb et utmerket reisemål for deg som liker golf. Et par minutters biltur fra Zagreb sentrum finner du velstelte golfbaner i et kroatisk miljø. Golfbanene er bygd først og fremst for profesjonelle, men interesserte er velkommen til å spille.

Zagreb er en by i forandring. Pass på å besøke den før den blir alt for mye påvirket av Vesten, og før prisene stiger!

  1. Wien
  1. Zagreb
  1. Zurich
Header
Subject
Body
Footer