Zurich

Zürich har sin utstrekning på hver side av elven Limmat, som i så mange andre eldre europeiske byer er vannet som deler byen, det som en gang ga den liv. Nå fungerer det mest som et forskjønnende innslag. Zürich er på mange måter en naturnær storby med sin plassering ved foten av fjellene ved siden av Zürichsjøen.

Så, hva kan man gjøre i Zürich bortsett fra å beundre gamlebyens maleriske små smug eller den moderne bydelen langs sjøens strandlinje? Sveits er tradisjonelt kjent for sin ost og sjokolade, og Zürich er intet unntak. En del mener at verdens kanskje beste sjokolade kommer fra området, og det er en fornøyelse å prøve ut dette.

Ellers er Zürich i hovedsak en kulturby der kunstgalleriene ligger tett, og det er et rikt utvalg av klassisk musikk, ikke minst i de mange katedralene og kirkene som gir Zürich karakter. Dadaismen med interessante kunstnere som Marcel Duchamp sies å ha sin opprinnelse i Zürich. Det er en pirrende tanke at Zürichs nåværende områder for luksusshopping og næringslivssentre en gang ble frekventert av kunstnere som brøt med alle konvensjoner og all estetikk.

Zürich er et alpeparadis for den som vil kombinere førsteklasses skikjøring med shopping i ekte sveitsiske omgivelser.

  1. Zagreb
  1. Zurich
Header
Subject
Body
Footer