England - pub, fotball og rock'n roll

Storbritannia

Det er mange som blander sammen England og Storbritannia. Ikke så rart, kanskje, ettersom England har kommet til å symbolisere så mye av det vi forbinder med de britiske øyene: Tedrikking og fotball, puber og popband, hagebyer og komedier, og mye, mye mer.

England er et land av kontraster, der du finner storbyer som London, Manchester og Newcastle side om side med små, billedskjønne landsbyer og landlige slott der det virker som om tiden har stått stille siden imperiets dager. Etter den økonomiske krisen på 70- og 80-tallet, er England nå gjennomsyret av optimisme. Økonomien går godt. Statsminister Blair snakker om å bygge et samfunn der alle får en mulighet, og britisk musikk, design og fotball seirer verden over.

Karakteren til det engelske folket rommer til dels flere motsetninger. På den ene siden er de hensynfulle og vennlige, på den andre siden er de sarkastiske og gammeldagse i synet på barneoppdragelse og nasjonalisme. Men er det noe som mest utmerker dem, så er det høfligheten deres.

Hvis du vil unngå å bli oppfattet som en uoppdragen barbar, er det best at du sniker inn et "please", "thanks" eller "sorry" i hver eneste setning. Her opplever man også en mer åpen innstilling til det offentlige livet enn hjemme i Norge. Visst jobber man, og man liker å sitte hjemme og glo på "the telly" i ledige øyeblikk, men et besøk på stampuben etter jobben er likevel en absolutt nødvendighet. Livet er nå en gang ikke så mye verdt uten en pint og en god latter sammen med gode venner.
Header
Subject
Body
Footer