London - en fantastisk storby som har alt

London

London er en virkelig storby, og det anbefales å utforske den i små porsjoner. T-banen (the tube) er et effektivt transportmiddel for å komme seg rundt, og det er lett å bytte mellom de forskjellige linjene. Hvis du besøker byen for første gang, bør du i det minste prøve å få med deg handlegaten Oxford Street, utelivsstrøket Soho og de klassiske severdighetene som Houses of Parliament, Tower Bridge, Buckingham Palace og Hyde Park. Markedene i Camden og Portobello Road er også verdt et besøk, det samme gjelder en tur innom museene Tate Modern og British Museum.

Hvis du vil få med deg litt av det nye London, anbefales det å stikke til Docklands, et gammelt havneområde som nå blir dominert av postmodernistiske praktbygg med Milenniumsdomen som kronen på verket.

Samtidig holder tradisjonene seg i hevd. Parlamentet har fortsatt et House of Lords, og foran Tower Bridge står fortsatt Beefeatervaktene. Om så skyskraperne skyter opp som paddehatter i indre London, så ser drosjebilene fortsatt ut som om de har kjørt rett ut fra en gammel Hitchcockfilm.

London er en avslappet blanding av historie og fremtid, fra lavmælt sjarm til prangende glamour. Den som først har vært her en gang, kommer tilbake igjen og igjen. London er et perfekt og nært reisemål for den som stadig vil oppdage noe nytt, men likevel få seg et kjent og kjært stamsted.
Header
Subject
Body
Footer