Lyon

Lyon

Lyon finner du i det sørøstlige Frankrike. Millionbyen Lyon er Frankrikes nest største by etter Paris. Det er mange fristelser som trekker besøkende til Lyon, den største for franskmennene selv er kanskje kjøkkenet. Lyon har på dette området et bedre rykte enn til og med Paris, som man som turist ellers tror skal være byen å spise i.

Lyon er en svært moderne by med mye betong og tungtrafikk, noe som kan skremme besøkende som er vant med Middelhavet eller Paris' kunstnerkvarter.

Lyon i ferien

Ettersom Lyon er en av de sentrale franske byene, er det mange begivenheter her. Tennisturneringer og Europa-cuper er bare noen av de fornøyelsene du kan få med deg på reisen til Lyon.

Restauranter i Lyon

Hvis du bestemmer deg for en reise til Lyon, må du huske å avlegge ett eller flere besøk ved noen av restaurantene. Disse holder verdensklasse. Området rundt Lyon er det sterkeste Guide Rouge-området i verden. Høyest på listen kommer den trestjerners-restauranten Paul Bocuse, som fikk stjernene i 1965. Smaker det så koster det, og det stemmer godt i dette tilfellet. Men Lyon tilbyr god mat i alle prisklasser. Let opp brasserier - det vil som regel ikke bli feil. Her er også prisene gunstigere.

Header
Subject
Body
Footer