Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Bydeler og områder i Barcelona

Barcelona

Barri gòtic, Gamlebyen. Her ligger det kirker og palasser, buktende smug og torg med fontener. Stemningen leder bakover mot en tid mer riddere og oppdagelsesferder, bare den enorme katedralen i Barcelona bryter harmonien der den strekker seg mot himmelen. Bortenfor kirkespirene ligger museer, barer, restene av et Augustustempel og solfylte kafeer.

La Rambla, Barcelonas mest berømte gate og turistfelle nummer 1. Gaten går fra Plaça de Catalunya gjennom gamlebyen utover mot havet. Tidligere var området ett elveleie, men på slutten av 1700-tallet ble gaten belagt med brostein og ble til en fantastisk boulevard. På 1830-tallet ble klostrene og kirkene byttet ut med et frodig uteliv med endeløse netter, absint, prostitusjon og annen lyssky virksomhet. I dag er La Rambla en sydede gågate; magisk for noen, turistfelle for andre. Se opp for lommetyver!

Raval presser seg sammen mellom Avda Paral-lel og La Rambla. På arabisk betyr navnet ”utenfor murene.” Alt som ikke var ønsket i Barri Gòtic havnet i dette området: sykehus, slakterier og teglsteinsindustri. Under første industrialisering av byen bygget man arbeiderboliger her. Raval rommet da 100 000 mennesker per kvadratkilometer og dermed mye elendighet, mye natteliv og prostitusjon. Med tiden ble Ravl en revolusjonær smeltedigel med anarkister og marxistiske agitatorer. Flere opprør startet her. Senere har bydelen fått en ansiktsløftning og den øvre delen av Raval er i dag en trendy bydel med nattåpne barer og spesielle restauranter.

Eixample betyr forlengning og Barcelona søkte seg hitover da de gamle bymurene falt. Resultatet ble en ny bydel med ett forholdvis ukjent formspråk. Det er her du finner den fantastiske og ufullstendige katedralen, Temple Expiatori de la Sagrada Famila. Denne er en av Barcelonas fremste turistattraksjon og både bydelen og katedralen står på Unescos verdensarvliste.

Port vell er havnen. Her når Barcelona havet og det kan virke som at byen gjør alt for å skjule dette faktum. Den raskeste veien til middelhavet går via trebryggen Rambla del Mar som er en forlengelse av den klassiske Las Ramblas.

Barceloneta, her bodde verftsarbeider og fiskere en gang i tiden. Arbeiderklassepreget er fortsatt til stede og det sies at karnevalene feries heftigere her enn noe annet sted. Strandpromenaden er omgitt av palmer og Barceloneta har sin egen sandstrand.
 
Villa olímpica ble reist før De olympiske leker i 1992. Det sies at bydelen ikke har endret seg radikalt siden Gaudis og Cerdas dager. Port Olimpic er omgitt av en beskjeden marina, barer og restauranter.

Gràcia, bydelen ligner Södermalm i Stockholm. Her finner du lavmælt bebyggelse med små torg, kafeer, trivelige butikker med bohemsk preg. Området har likevel en mer eksplosiv fortid. Under den spanske borgerkrigen var Gràcia beryktet som tankesmie for anarkister og revolusjonære, i dag er det en plass for kunstnere, studenter og musikere.

Header
Subject
Body
Footer