Madrid

Madrid har gjennom tidene vært en legendarisk by for tyrefekting. Hemingway, bl.a., skrev om sine eskapader i Madrid i flere av verkene sine. I dag er arenaene tomme som følge av forbudet. Men Madrid har selvfølgelig mye mer å by på, f.eks. Real Madrid, et av verdens beste og garantert mest stjernepekkede fotballag.

Som den hovedstaden Madrid er, finnes det uendelig mange fornøyelser å oppleve under et besøk. Restaurantene er en av Madrids sterkeste sider. Her har du delikatessekroer, bistroer, brasserier, tapashus og mye annet å velge mellom. I denne byen kan man spise døgnet rundt, det være seg små eller store og alltid like smakfulle retter.

Madrid er en europeisk storby med skyskrapere og shoppingsentre. Men Madrid har et spansk særpreg som går igjen i alt fra arkitektur til offentlige utsmykninger. Noen steder kan man finne veldig gamle levninger fra romertiden, da Spania var en del av riket. Som i mange storbyer er bydelenes sjarm avhengig av hva du er ute etter. Sightseeing og maleriske restauranter, kunstmuseer, nattklubber og shopping - Madrid har alt og litt til.

Mentaliteten i byen er preget av Middelhavskulturen, siesta på ettermiddagen, sene middager langt inn i natten og en høylytt, temperamentsfull stemning døgnet rundt. Et opphold i Madrid gjør deg utmattet av inntrykk, men lykkelig og fornøyd.

Header
Subject
Body
Footer