Malaga

Malaga er hovedstaden i Costa del Sol på Spanias østkyst. Et reisemål for den som vil sikre seg en solferie med et trendsettende kjøkken. Opprinnelig var Malaga kanskje mest kjent som Pablo Picassos fødested, noe som preger byens kulturtilbud.

Malaga er et stort område, og flere steder er attraktive for ferierende, ikke minst for skandinaver.

Hva kan jeg foreta meg i Malaga?

Malaga nyter godt av sin kunsthistorie, og du kan derfor nesten når som helt på året finne en god kunstutstilling. Mange tror at de har sett Picassos stil, men når man besøker Malaga, innser man hvor enormt produktiv og allsidig Picasso var. Utstillingene, som viser alt fra keramikk til skulpturer og malerier, er overraskende, og mange ting er ikke blitt stilt ut andre steder.

Men Malagas største attraksjon er selvfølgelig sol og bading. Strendene strekker seg langs hele regionen og brytes av åser som går ut i havet. Du velger selv hvilken type strand du skal oppsøke. Godt besøkte strender i Malaga har et bra utvalg av bistroer og solstoler, men du finner også tynt befolkede strender med rustikke omgivelser.

Det spanske kjøkken er spennende og variert, og Malaga er ikke noe unntak. Fisk og skalldyr dominerer, men du finner også mye kanin og kylling, ofte med karakteristiske og smakfulle oppskrifter. Malaga og solkysten er et reisemål for alle.

Header
Subject
Body
Footer