Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Helsinki - eksotisk, vakkert og moderne

Helsinki

Helsinki er liten, vakker og eksotisk. Inspirert av både Sverige, Russland og kontinentet har byen blitt en miks som egentlig ikke hører hjemme noe sted - bortsett fra i Finland, selvfølgelig.

Helsinki var lenge en fattig by, men da byen ble vert for De olympiske leker i 1952 kom dette til å bli et vendepunkt for Helsinki og sine innbyggere. Den finske hovedstaden skulle vært vert for De Olympiske leker allerede i 1940, men på grunn av krigen ble leken avlyst. Tolv år senere, lørdag den 19 juli, åpnet de etterlengtede lekene i striregn på det fullsatte olympiastadionet. Helsinki var den minste byen som noensinne hadde vært vert for et Sommer-OL. Dette år kunne Helsinkis innbyggere gå på sin første nattklubb (med det passende navnet Sauna) og det var også første gang tyggegummi ble solgt i forretningene. Mange restauranter og utesteder spratt opp i byen. OL var stort for Helsinkis innbyggere - på mange måter.

I dag er Helsinki kjent for å være en moderne kultur- og kunstby, og den som vil gå på kunstutstillinger, museer og teaterforestillinger får garantert sine behov dekket. Å suse rundt på de omtrent 70 museene burde kunne knekke selv den mest fanatiske.

Helsinki er ikke spesielt stor og du kan uten større problem "gjøre" byen på et par timer. Mange av severdighetene stammer fra den tiden da Helsinki var russisk, andre er betydelig nyere, som eksempelvis den halvt underjordiske Tempelplassens kirke fra 1969, som er et obligatorisk besøk når man besøker Helsinki. En annen svært kjent severdighet er Storkyrkan, som i konkurranse med Havis Amandastatuen, på mange måter står som et symbol for Helsinki by.

I vår- og sommermånedene blomstrer uteserveringer, parker og mennesker opp, og det er da man som besøker skal sørge for å nyte byen. Bred ut ditt piknikteppe i Brunnsparken, ta en kaffe på uteserveringen ved den tradisjonsrike kafeen Kappelli, se en ettermiddagsforestilling på Det svenske teateret - eller hvorfor ikke ta en dukkert i en av Helsinkis 22 badestrender?
Header
Subject
Body
Footer