Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Severdigheter og kultur i Helsinki

Helsinki

Turistinformasjonen, Turistinforat, Eteläesplanadi 4, tlf 09-417 693 00.

Senatstorget/Senaatinori, i sentrum. Her ligger den berømte Storkyrkan, som, akkurat som torget, ble tegnet av arkitekten Carl Ludvig Engel. Forbildet for torget var St Petersburg, hvilket har ført til at Senatstorget har måttet representere den russiske hovedstaden i utallige Hollywoodfilmer. Midt på torget står tsar Alexander II, som et symbol over Russlands store innflytelse over Finland under 1800-tallet.

Storkyrkan/Domkyrkan
På taket til Storkyrkan, eller Domkyrkan som den også kalles, står figurer av de tolv apostlene og skuer ut over torget og Helsinkiuniversitetets gul-hvite hovedbygning i empirestil, som også ligger her. Vis-a-vis universitetet ligger Stadsrådborgen, der statsministeren holder til i tredje etasje. Noen skritt derfra ligger den eldste steinbygningen i Helsingfors, bygget i 1757.

Tempelplassens kirke/ Temppeliaukio, Lutherinkatu 3. Denne halvunderjordiske kirken er hugget ut av fjellet og er en av Helsinkis største turistattraksjoner. Kirken fra 1969, har en grotteliknende atmosfære og benyttes ofte for gospel- og klassiske konserter. Hvis du løfter blikket, oppdager du grunnen til den gode akustikken; 22 km med surret kobbertråd oppunder taket.

Brunnsparken/Kaivopuisto

For lenge siden va Brunnsparken et populært spa-sted for velstående russere, men i dag fungerer den som Helsinkiinnbygernes grønne oase under sommermånedene. Her tar du med fordel med deg piknikteppet og nyter naturen og lytter til en av utendørskonsertene som ofte arrangeres her. Sitter du med utsikt over sjøen, kommer du til å se hvordan finnene på tradisjonelt vis kommer hit for å håndvaske teppene sin i havet. Du kommer også til å oppeleve deres store lidenskap for båter: Havnen og havet er praktisk talt fylt av dem.

Header
Subject
Body
Footer