Spis og drikk i Helsinki

Helsinki

Hesburger, finsk hamburgerkjede som du finner mange steder i Helsinki. Ta deg en svinefiletburger med grovt brød, eller kjøp en salat som er ferskere og friskere her enn hos mange av Hesburgers amerikanske konkurrenter.
Prisnivå: Billig.

Savoy, Etelëesplanadi 14. Luksusrestaurant, designet av Alvar Alto. Ved vindusbordene har du en utsøkt utsikt over Esplanadparken mens du nyter hjortefileten.
Prisnivå: Dyrt.

Alexander Nevski, Pohjoisesplanandi 17. Alexander Nevski kombinerer det russiske og det franske kjøkken. I et lokale bestående av store saler kan du, om lommeboken tillater det, prøve bjørnekjøtt á la Stroganov, som serveres året rundt.
Prisnivå: Dyrt.

Zetor, Mannerheimintie 3-5. Finsk husmannskost og finsk musikk, rutete duker, melkespann og traktorer. Et godt alternativ om du er lei av både junkfood og svindyre restauranter. Forvandles til rockeklubb om kvelden.
Prisnivå: Middels.

Memphis, Yliopistonkatu 8. Memphis er en restaurantkjede med tre restauranter i Helsinki. Menyen er inspirert av ulike matkulturer, fremfor alt det karibiske kjøkkenet - med andre ord: hvis du ikke liker kokos, bør du gå et annet sted.
Prisnivå: Middels

Babushka Ira & St Petersburg Bar
, Uudenmaankatu 28. Romantisk og intim russisk restaurant. Gå ikke derfra før du har spist blinier (skiver med kaviar og løk).
Prisnivå: Dyrt.

Header
Subject
Body
Footer