Tyskland – alper, middelalderbyer og godt øl

Tyskland

For mange nordmenn er Tyskland et land for gjennomreise: Et nødvendig onde, effektivt og kjedelig, men heldigvis med perfekte motorveier, slik at man kan komme seg fort gjennom landet.

Dette er en urettferdig fremstilling, for Tyskland er i seg selv et fantastisk reisemål. I sør ligger Alpene med snirklete turstier, bratte fjellsider og gode vilkår for alpinsport. München, hovedstaden i Bayern, er ikke bare Oktoberfest, men rommer også spennende mellomeuropeisk historie og moderne kultur. Sør i Tyskland finner man også isolerte klostre, skummende lokale bryggerier og små innsjøer. Slik at man hvert øyeblikk forventer seg at det skal dukke opp et Märklin-tog (tysk oppfinnelse) bak den neste sukkertoppformede åsen.

Mange nordmenn forbinder også Tyskland med det tett befolkede Rhurområdet (industri og forurenset luft, men også byer med puls og uteliv) og Berlin, byen der 1900-tallets katastrofer ble planlagt og som etter delingen ble selve symbolet på Den kalde krigen. Berlin har reist seg igjen, og funnet tilbake til mye av det som karakteriserte byen før elendighetene fra forrige århundre begynte. Og mere til. Potsdamer Platz er i ferd med å bli Europas svar på Manhattan.

Hvis du kjører autobahnen sørover bør du ikke gå glipp av et opphold i en av de mange tyske små middelalderbyene og -landsbyene: som Celle, Einbeck og Bamberg. Her finner man tysk tradisjon og skjønnhet - bindingsverkshus og brosteinsgater, knirkende hestedrosjer, store schnitzler og kraftig øl.
Header
Subject
Body
Footer