Italia - landet med fantastisk natur og rik kultur

Italia

Estetisk, lidenskaplig og dramatisk. Tre nøkkelord som summerer opp både Italia og det italienske folket. Landet er en kunstnerisk nytelse mens du reiser langs den italienske støvelen. Fra alpetoppene, via Dolomittenes klipper og de vakre sjøene Lago di Garda og Lago Maggiore i nord, videre til det inntagende landskapet i Toscana, den bysantinske festningen Ravenna, som våker over badestedene ved Adriaterhavet, det antikke Roma, det kaotiske Napoli og til Sicilia i sør.

Det italienske folket er like allsidig som naturen. Latinere og etruskere har blandet seg med grekere, langobarder, normanner og spanjoler. Hvert distrikt har tatt vare på sin stolthet og egenart fra den tiden Italia var delt opp i små bystater, hertugdømmer, kongeriker og republikker.

Italia er fortsatt delt mellom den blomstrende, industrielle nordlige halvdelen og den mindre utvilkede sørlige delen, både på en kulturell, økonomisk og psykologisk måte. Men til tross for ulikhetene råder det likevel ingen tvil om at en italiener er en italiener. Både kvinner og menn lever opp til mytene om et folk som er forfengelig, teatralsk og opptatt av stil. En ekte italiener går sjelden forbi et speil uten å rette på frisyren. Og det er ikke noen tilfeldighet at en Ferrari er vakrere enn en Volvo.

Den korte historien Italia kan se tilbake på som en samlet nasjon innebærer at landslaget i fotball er et av de få symbolene som får de nasjonalistiske følelsene i sving. Ikke så rart kanskje, i et land der fotball er en religion og spillerne er guder.  Det eneste som er viktigere enn landslaget er det lokale klubblaget, og på ligakampene er det alltid fullt på tribunene. Dagen etter en kamp er resultatet, spillerne og dommeren det absolutt heteste diskusjonstemaet på kaféene og barene rundt om i Italia.
Header
Subject
Body
Footer