USA - kontrastenes land

USA

Hvis noen beskriver USA som landet hvor alt er så stort, så har de rett i det. Bilene er store, i likhet med drinkene. Bygningene er høye, maten blir servert i store porsjoner. Det er grenseløst mye å se og selve landet, ja det er også veldig stort.

Hvis noen derimot sier at landet er fullt av krimskrams og alt her er overfladisk, så er det helt galt. I USA bor det fattige og rike, det har noen av verdens fremste museer med store kulturskatter, men også kunstige underholdningsparker som Disneyworld. Landet har en storslått natur, som for eksempel Gran Canyon og Rocky Mountains, fiskerlandsbyer, verdensmetropoler, musikkparadiser, tropisk varme, førsteklasses skiløping og et kjøkken, hvor det riktignok inngår hamburgere og biffretter, men også en del slankemat og hvor grønnsakene blir behandlet som edelsteiner. Og ikke minst har man alle de lekre dessertene.

Bil er det beste transportmiddelet i USA. Bensinen er billig, veiene velholdte og trafikken rolig og jevn. Bussnettet er bedre utbygd enn togskinnene. Overnattingdtilbudet varierer fra små, billige moteller på landet, type det i filmen "Bagdad Café", til de dyre, verdenskjente, som ligger midt i verdens heteste metropoler, for eksempel Waldorf Astoria Hotel i New York.
Header
Subject
Body
Footer