Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Madrid - sene netter og safranduftende paella

Madrid

Spanjolene er kjent for å være nattvesener, og dette gjenspeiles i høyeste grad i Madrid. Det sosiale livet utspiller seg for det meste utendørs, på bar eller på kafé - bare ikke hjemme. En kveld på byen pleier å ha høy stemning, men er en langsom maraton med stopp på mange forskjellige barer og hele tiden med et økende antall deltakere. Mållinjen passeres en gang rundt frokost, som også helst inntas ute.

Det vil aldri være bare deg og byen - muligens kun i en leid robåt på damsjøen i Parque de Retiros. Det er altfor mange her som skal se eller gjøre et eller annet. Noen vil alltid stå øye mot øye med maleriet Guernica på museet Reina Sofía eller rusle rundt blant de verdenskjente kunstsamlingene på Pradomuseet. Matinteresserte finner derimot lykken med en tapas av serranoskinke eller manchegoost. Danseinteresserte kan oppleve et flamencoshow eller danse selv mens de shoppegale går seg bort i det enorme tilbudet av sko og vesker som Spania er internasjonalt kjent for.

Det naturlige utgangspunktet er Puerta del Sol (kalles ofte bare Sol), byens navle, som er en plass, et veikryss og en metrostasjon. Middelalderplassene Santa Ana og Plaza Mayor ligger i nærheten, og det er ikke langt til verken slottet Palacio Real og Museo del Prado. Calle Preciados, Madrids mest prominente handlegate, begynner også på Sol.
Header
Subject
Body
Footer