Barer og nattklubber i Madrid

Madrid

Barene har fylt en viktig rolle i livet til madrileñoene opp gjennom tiden. Her møttes forfattere, opposisjonelle og journalister for å diskutere hva de enn hadde på hjertet. Og utelivet er fortsatt en viktig del av livet, kanskje mer vibrant enn noensinne. Et godt barstrøk for alle generasjoner er områdene rundt Plaza Santa Ana, med et stort innslag av turister. Bydelen Malasaña har et mer ungdommelig og rølpete uteliv mens Chueca er mer avantgarde med stort innslag av homser. De største diskotekene er spredd rundt omkring i byen.

Bar Cock, Calle Reina 16, Metro Gran Via. En avart av den engelske pubstilen, her i form av rød plysj, trepanel og skinnsofaer. Suksessen er garantert og det pleier å være fullt her i helgene.

Kaptital, Calle Atocha 125, Metro Atocha. En gigant blant giganter, med syv barer og dansegulv i flere etasjer og forskjellige musikkstiler som house, r'n'b og soul. På balkongene over det store dansegulvet står det dansende folk i rekke og rad. Kronen på verket er den øverste etasjen, hvor taket kan åpnes slik at man kan danse under stjernene.

Palacio de Gaviria
, Calle Arenal 9, Metro Opera eller Sol. Tekno og house i en omgivelse av greske guder, søyler og takmalerier. På ukedagene er musikken mindre elektronisk, med innslag av salsa og merengue.

Casa Patas, Calle Cañizares 10, Lavapiés. Flamencoshow flere ganger ukentlig. Kjent for at en rekke framragende dansere og sangere velger å opptre akkurat her. Har dessuten en velutstyrt tapasbar.

Las Carboneras, Plaza del Conde de Miranda 1, Los Austrias. Litt turistaktig men likevel et hengitt flamencosted med flinke dansere og høy stemning på kveldstid. Du kan nøye deg med å ta drinker i baren, men du slipper coverchargen på 20 euro hvis du spiser middag her.

Chocolatería de San Ginés, Pasadiso de San Ginés, ved Plaza Mayor. Etter en lang natt på byen i Madrid kan man gjøre som de innfødte, å innta en chilloutfrokost på en sjokoladekafé i form av churros (fritert melbakst) og en kopp varm sjokolade.
Header
Subject
Body
Footer