Severdigheter og kultur i Madrid

Madrid

Den store turistinformasjonen, Oficina de Turismo, ligger på Plaza Mayor 3, Las Austrias, Metro Sol,

Museo del Prado blir ansett som et av verdens fremste museer og har den største kunstsamlingen i Spania, med malerier av blant annet Goya, el Greco og Velázquez. Museet ligger i nærheten av Thyssen-Bornemiszamuseet. Åpent tir-søn 9-19, søn og helligdager 9-14. Gratis inngang på søndager. http://museoprado.mcu.es.

Museet Thyssen Bornemisza, Paseo del Prado 8, www.museothyssen.org. Kunst fra 13- til 1900-tallet med verk av blant annet Goya, van Gogh og Picasso. Museet begynte som en privat samling, som har gitt det dets navn. Åpent tir-søn 10-19.

Centro de Arte Reina Sofía, Calle Santa Isabel 52, http://museoreinasofia.mcu.es. Reina Sofíamuseet er også verdenskjent, da særlig for sin samling av samtidskunst. Det inneholder blant annet Picassos mest kjente verk Guernica, som skildrer et flyangrep på denne baskiske småbyen under borgerkrigen. Videre stilles det ut malerier av Dalí, Miró og Gonzalés. Åpent man, ons og fre 10-21, søn 10-14.30. Gratis inngang lørdag ettermiddag og søndag.

Parque del Retiro. Parkanlegg og fin gammel arkitektur er kombinert flott sammen i denne ærverdige parken. Du kan ta deg rotur på damsjøen i parken eller stikke innom i helgene og se på gateartistene som opptrer. Rommer også en mindre botanisk hage.

Plaza Mayor. En stor, tradisjonsrik, rektangulær plaza med vakre fasader prydet med veggmalerier og ornamenter. Her har en stor del av det historiske offentlige livet i Madrid utspilt seg, inkludert henrettelser, tyrefekting og militærparader.

Palacio Real, Calle de Bailén. Det kongelige slottet ble bygget for å overby alle andre slott i Europa i prakt. Utsmykninger, marmor, gull og silke - her mangler ingen symboler for monarkiet. Palacio Real har om lag 3000 værelser, hvorav 50 er åpne for besøkende. Åpent man-lør 10-18, søn 9-15
Header
Subject
Body
Footer